Tip voor echo rookies

By | 6 oktober 2013

Vandaag een tip voor collega’s die ook in een beginfase zijn van het gebruik van echo op de Spoedeisende Hulp, iets waar ik zelf erg enthousiast van word. Oa onderwijs, workshops en FOAM stuff helpen me met de basis, was nog op zoek naar een boek voor de structuur, maar daarnaast is het vooral -aan de slag- en -gewoon doen-. Geweldig, want als de tijd het maar enigszins toe laat, kan dit bij vele patiënten mits je een apparaat binnen handbereik hebt.

Nu ik zelf na diverse lange stages weer op de SEH sta (*blij*), veranderen daarmee ook mijn aandachtsgebieden weer een beetje in FOAM (doen!). Diverse boeken waren me aangeraden om de basis te leggen, maar inmiddels fan zijnde van Matt and Mike (twitter: @ultrasoundpod), hun site en podcasts (www.ultrasoundpodcast.com) kwamen ook hun digitaal uitgebrachte boeken bij mij onder de aandacht. En ja, ben verkocht! Ben jij ook bezig met echo, wil je niet hapsnap kennis opdoen maar een goed, waardevol en interactief tekstboek?
=> Introduction to Bedside Ultrasound Volume 1+2. M Dawson and M Mallin (review)

In de iTunes store of via Inkling (ook voor andere platforms) te downloaden, multimedia gericht (mi de toekomst van het boek) en nu ook gratis via deze link

Ik hoor graag wat jij er van vindt. Misschien andere goede tips?
groeten, Lot

Lees het bericht op EMRookies.

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe jouw reactie gegevens worden verwerkt.